Sabtu, 04 September 2021

2021 K-Community Festival - K-Community Challenge For Sogochum (Korean Small Drum Dance) Indonesia Korea


 Halo semua~ It's K-Traditional Time!

Di post kali ini, aku mau membahas mengenai 2021 K-Community Festival - K-Community Challenge! 

Apa sih K-Community Challenge itu?

Hi guys~ It's K-Traditional Time!

In this post, I want to share about 2021 K-Community Festival - K-Community Challenge! What is K-Community Challenge? 

Nah, untuk informasi lengkapnya kalian bisa baca di:

You can see the details in this link below:

https://www.kcommunityfestival.com/


K-Community Challenge itu diadakan setahun sekali, ditujukan untuk warga negara asing pecinta kebudayaan Korea. Untuk apa ikut lomba ini? Emang ada hadiahnya? Ada guys! Yaitu bisa ngobrol langsung secara live ama artis K-Pop! Tahun ini ada:

K-Community Challenge is held once a year aimed for foreigner who loves Korean Culture. Why join this competition? Is there a prize or benefit? Yes!!! You can live chat with K-Pop artist! This year there are:

- Weki Meki (위키미키)

Monsta X (몬스타엑스)

- WEi (위아이)

- Loona (이달의 소녀)

Selain itu juga bisa dapat album cd bertanda tangan dari mereka, hanbok, peralatan rekaman terbaru, dan hadiah-hadiah lainnya.

Disini yang perlu kita lakukan adalah mempelajari dan mengcover salah satu kebudayaan Korea. Tema tahun ini ada 4, yaitu: 

In addition, we can also get autographed CD album from them, hanbok (korean traditional clothes), the latest filming equipment and other prizes as well. What we need to do is learn one of the following genre and then shoot the final video and upload on youtube:

- Minyo (민요) or Korean Folk Song

- Sogochum (소고춤) or Small Drum Dance

- Hallyangmu (한량무) or Prodigal Man Dance

- Seoye (서예) or Korean Calligraphy

Walaupun tahun 2020 kemarin aku sudah pernah dengar tentang K-Community Challenge ini, aku baru ikut tahun ini guys. Jadi tahun ini adalah pertama kalinya aku ikutan acara ini. Kali ini aku ikutan Challenge dengan tema Sogochum atau Korean Small Drum Dance. Sogochum itu menari sambil menggunakan alat tradisional bernama Sogo.

Btw, memang namanya K-Community Challenge, berarti ditujukan untuk yang punya komunitas aja?? Ngga juga guys. Yang solo atau individual yang ga punya komunitas juga boleh bergabung dan disini aku tampil solo aja. Karena memang lagi pandemi covid juga kan jadi susah kalau mau ngumpul sama teman-teman. Makanya aku mutusin ikut challenge solo aja.

Even though in 2020, I had heard about K-Community Challenge, I just decided to join this year so this is actually my first time participating in this event. This time i challenged myself with Sogochum or Korean Small Drum Dance. Sogochum is a dance using korean small drum called Sogo.

Btw, it's called K-Community Challenge, does that mean it's only for those who have a community? No! Solo or individual who don't have a community are also welcome to join, so do I. Because of Covid pandemic, it's hard to practice with my friends, that's why I decided to take part in solo challenge.

Nah, salah satu penilaian adalah jumlah view dari video yang ku submit ke mereka. Jadi please help me view videoku (hanya perlu 30 detik saja) dan kalau boleh, minta like nya juga ya!

Link videoku https://www.youtube.com/watch?v=d8AuMRRAZf8&ab_channel=YannaAnnate

Thank you!

And one of the addtional point is the number of views from my video that I submitted to K-Community Festival. So, please help me watch my video and also like it! Thank you!

My submission link: https://www.youtube.com/watch?v=d8AuMRRAZf8&ab_channel=YannaAnnate


Hi, everyone. It's K-Traditional Time! Hello, I am K-Community Challenge participant from Indonesia, Yanna. This is my first time learning Sogochum. What is Sogochum? Let's learn it together! This is my final video submission for K-Community Festival, K-Community Challenge 2021. You can see the details about this event here: https://www.kcommunityfestival.com/ In this video i wear Indonesia traditional clothes (the skirt) named Batik. Batik is considered a cultural icon in modern Indonesia. On October 2009, UNESCO designated Indonesian Batik as a Masterpiece of Oral and Intangible Heritage of Humanity. On May 2021, West Java Governor, Mr Ridwan Kamil gave Super Junior Lee Teuk and Yesung batik as gift, and they also posted on their instagram. I hope my video playing Sogochum while wearing Batik will be considered as good relationship between Indonesia and Korea. Love from Indonesia!

안녕하세요 여러분~ K-Traditional Time입니다!
안녕하세요, 인도네시아에서 온 K-커뮤니티 챌린지 참가자 얀나입니다. 처음으로 소고춤을 배우게 되었습다. 소고춤이란 뭘까요? 함께 배워봅시다!
제 K-커뮤니티 페스티벌, 2021년 K-커뮤니티 챌린지의 마지막 영상입니다. 이 이벤트에 대한 자세한 내용은 이 링크에서 확인하실 수 있습니다 : https://www.kcommunityfestival.com/
이번 영상에서는 바틱이라는 인도네시아 전통 의상(스커트)을 입었습니다. 바틱은 현대 인도네시아의 문화 아이콘으로 간주됩니다. 2009년 10월에 유네스코는 인도네시아 바틱을 인류의 구전 및 무형 유산 걸작으로 지정했습니다. 2021년 5월에 서부 자바 '리드완 카밀' 주지사님이 슈퍼주니어 이특과 예성님께 자신이 지정한 바틱을 선물로 줬고 두 사람은 자신의 인스타그램에도 글을 올렸습니다. 바틱을 입고 소고춤을 연주하는 제 영상이 인도네시아와 한국의 좋은 관계로 여겨졌으면 좋겠습니다.


This is my practice video
그리고 이건 제 연습 영상입니다.



#KCF #korea #kcommunity_challenge #kcommunity_festival #Its_Ktraditional_time #KCF #KOFICE #KOCIS #Sogochum #Sogo #소고 #소고춤 #춤 #한국 #indonesia #menari #dance #reels #youtube #koreantraditionaldance #smalldrumdance #drumdance

Tag:

Tidak ada komentar:

Posting Komentar