Saturday, 25 January 2014

Etude House Tint My Brows #2 Natural Brown Review

Etude House Tint My Brows 
Etude House Tint My Brows ini produk yang baru2 ini diluncurkan oleh Etude House. Terdiri dari 2 warna yaitu #Gray Brown dan # Natural Brown. Tint my brows ini digunakan sebagai pensil alis tapi dalam bentuk kuas seperti eyeliner. Nah, karena penasaran ingin mencoba produk ini jadi kucoba beli yang #natural brown.
Etude House Tint My Brows is new launching product from Etude House. Available in 2 shades #Gray Brown and #Natural Brown. Tint my brows is used as eyebrow pencil in shape like brush eyeliner. Bcos i'm really curious 'bout this, so i try the #natural brown.
Etude House Tint My Brows 
Dari Etude House nya bilang kalau tint my brows ini : / Etude House claims this tint my brows are:
- long lasting
- waterproof liquid brow
- light and soft color coating
So, mulai aja reviewnya. / so, et's start this review.
Etude House Tint My Brows #2 Natural Brown 
Tint my brows ini datang dengan kotak dan bermotif polkadot dan disegel dikedua sisi.

It came with polcadot motive box and sealed in both side.
Etude House Tint My Brows #2 Natural Brown 

Thursday, 23 January 2014

Etude House Moistfull Toner Review

Etude House Moistfull 
Ini adalah seri Moistfull yang udah lama banget diproduksi dan sekarang banyak yang discontinue alias ga diproduksi lagi. Yang masih ada hanya toner dan emulsionnya aja. Berhubung lagi kehabisan toner, jadi aku pikir cobain deh toner dari seri ini sebelum benar-benar discontinue. 
Untuk seri moistfull sendiri ada 3 jenis yaitu: 
- moistfull
ini adalah seri yang menyediakan perawatan yang berfungsi untuk melembabkan dan menghaluskan wajah.
- moistfull collagen
seri ini merupakan seri yang paling banyak kupakai, fungsinya untuk menghaluskan, melembabkan dan mengencangkan kulit wajah dan wanginya juga enak banget.
- moistfull white
ini adalah salah satu seri whitening dari Etude House.
Nah, kali ini aku mau review Etude House Moistfull Toner, yuk mulai.

This is long produced moistfull series from Etude House and about to discontinue. From this line, there are only toner and lotion available. B'cos i'm running out my toner, i think maybe i need to try this one before it really discontinue. 
There are 3 type of moistfull series from Etude House:
- moistfull
it used to make skin clear and moist.
- moistfull collagen
it's the line which i often use. It make skin moist, smooth and it's good for anti wrinkle care and i like it scent too.
moistfull white
this line is for whitening.
And this time i want to review Etude House Moistfull Toner, let's start.
Etude House Moistfull Toner
Toner ini fungsinya untuk membuat wajah jadi halus dan lembab, terbuat dari ekstrak Baobab Tree dan ukurannya standar, 150ml. Toner ini digunakan setelah cuci muka. Jadi urutannya : sabun cuci muka, toner, essence, lotion, lalu cream. Cara pakainya gampang aja, taruh di kapas lalu usap2kan ke wajah dengan lembut.

This toner is make skin smooth and moist, with Baobab Tree Extract and the content is 150ml. It used after washing face. So, the sequence are: cleansing foam, toner, essence, lotion then cream. It easy to use, dispense toner onto facial cotton, wipe all area of face.
Etude House Moistfull Toner - Sealed
Toner ini ga dikemas dengan kotak, hanya disegel dengan plastik saja, agak mengkhawatirkan karena botolnya terbuat dari kaca. Dibelakang poduknya ada keterangan produk dan bahan2 yang terkandung didalamnya.
It doesn't came with a box, just with plastic seal, it make me a bit worried b'cos it made by glass. In the back of product, there are product description and the ingredients.

Sunday, 19 January 2014

Nyx Love in Paris - 9 Color Shadow Pallete LIP 10 Je Ne Sais Quoi Review

Dipost sebelumnya waktu ikutan beauty workshop dengan Beautytreats Grand Indonesia, aku pernah sekilas mereview eyeshadow pallete ini. Eyeshadow pallete ini terdiri dari 12 pilihan warna:
At the post before when i attending beauty workshop with Beautytreats in Grand Indonesia Mall, at glance i review this eyeshadow pallete. It has 12 color :
- Lip 01 A La Mode
- Lip 02 Madeleines and Macaroons
- Lip 03 Be Our Guest Maurice
- Lip 04 Love Affair with Louis
- Lip 05 Parisian Chic
- Lip 06 C'est La Vie
- Lip07 Pardon My French 
- Lip 08 Let Them Eat Cake 
- Lip 09 Merci Beaucoup 
- Lip 10 Je Ne Sais Quoi 
- Lip 11 You Are in Seine
 - Lip 12 Mon Cherie
Nyx Love in Paris - 9 Color Shadow Pallete Lip 10 Je Ne Sais Quoi
Pallete ini terbuat dari plastik, terdiri dari 9 warna, bernuansa coklat natural. 
This pallete is made by plastic, 9  shades, with natural brown nuanced.
Nyx Love in Paris - 9 Color Shadow Pallete Lip 10 Je Ne Sais Quoi

Friday, 10 January 2014

Innisfree Green Tea Pure Cleansing Oil Review

Innisfree Green Tea Pure Cleansing Oil
Innisfree green tea pure cleansing oil ini adalah salah satu dari seri green tea pure nya innisfree. 
This Innisfree green tea pure cleansing oil is one of Innisfree green tea pure series.
Seri green tea dari Innisfree antara lain / Green tea series from Innisfree are 
- Innisfree Green Tea Pure Cleansing Foam
- Innisfree Green Tea Seed Serum
- Innisfree Green Tea Pure Skin (toner)
- Innisfree Green Tea Pure Lotion (emulsion)
- Innisfree Green Tea Pure Eye Cream
- Innisfree Green Tea Pure Cream 
- Innisfree Green Tea Pure Deep Cream
- Innisfree Green Tea Pure Sleeping Pack 
- Innisfree Green Tea Mineral Mist (dari kaleng/can)
- Innisfree Green Tea Pure Cleansing Oil
Urutan cara pakai seri green tea ini adalah: cleansing foam>green tea seed serum>skin>lotion>eye cream>cream atau deep cream (dipakai dipagi hari)>sleeping pack (dipakai di malam hari sebelum tidur)>mineral mist (dipakai dipagi hari atau ketika kulit terasa kering dan ingin yang segar2). Untuk cleansing oilnya dipakai ketika kita ingin menghapus makeup. Setelah pakai cleansing oil, pastikan untuk mencuci muka dengan cleansing foam agar kulit ga terasa lengket oleh minyak dan biar muka lebih bersih dan segar.
The green tea skincare squence are: cleansing foam>green tea seed serum>skin>lotion>eye cream>cream atau deep cream (use in the morning)>sleeping pack (use as night cream)>mineral mist (use in the morning or when the skin is dry or when we want to refreshing skin). The cleansing oil will be use when we want to remove the make-up. After using cleansing oil, don't forget to wash our face using cleansing foam so it wouldn't feel sticky (from oil) and it'll more clean and fresh. 
Innisfree Green Tea Pure - Series
Kali ini aku cuma mau ngereview Innisfree Green Tea Pure Cleansing Oil nya aja ya.  Setiap kali keluar rumah (misal pergi jalan2 ke mall) aku pasti menggunakan make-up. Nah, dalam bermake-up biasanya aku pakai make-up wajah, mata dan bibir. Dan setiap pulang kerumah, semua make-up harus kubersihkan karena kalau ngga, muka ku jadi kotor terutama terkena debu dan polusi udara dan semua itu menyumbat pori-pori dan membuat kulit jadi stress. Selain itu, muka bisa jadi berjerawat. Untuk itu, perlu banget lho membersihkan make-up dengan benar dan bersih.
This time i will just review the cleansing oil. When i'm going to mall or other place, i will use make-up. I'll do face, eyes and lip makeup. And after i go home, i'll remove all make-up bcos my face become dirty with dust, polution and it clog pores, make skin feel stress and can cause acne too. So, it's so important to remove the make-up cleanly and correctly.
Innisfree Green Tea Pure Cleansing Oil
Cleansing oil ini menggunakan pencetan / pump sehingga mudah untuk digunakan. Warna botolnya hijau - sesuai temanya yaitu green tea. Ukuran cleansing oil ini 150ml, cukup banyak dan bisa dipakai beberapa bulan tergantung pemakaian. Untuk 1x pemakaian, biasanya aku pencet 2x. Sehingga merata keseluruh muka.

Dining at Blue Elephant Indonesia

새해 복 많이 받으세요! Happy new year 2014 ^^ Happy and prosperous new year 2014!
Sedikit telah yah, but Selamat tahun baru all, semoga ditahun ini apa yang kita inginkan bisa tercapai dan menjadi pribadi yang jauh lebih baik dari tahun2 sebelumnya. Amin.
Post kali ini ingin mereview salah satu restoran yang cukup terkenal di kalangan lokal dan internasional alias banyak juga bule yang datang kesini. Namanya Blue Elephant. Blue Elephant ini merupakan Thai culinary ambasador sejak tahun 1980 dan memiliki website internasional Blue Elephant. Restoran ini adalah restoran yang menyajikan makanan khas Thailand, yang bisa kita temukan di London, Bangkok, Phuket, Brussels, Malta, Lyon, Copenhagen, Paris, Dubai, Bahrain, dan Jakarta

새해 복 많이 받으세요! Happy new year 2014 ^^ Happy and prosperous new year 2014!
A bit late, but Happy new year all, hope we will get what we wish and being much better person than previous years. Amen.
In this post, i want to review one of known restaurant in local and international, many tourist came here. It's Blue Elephant. Blue Elephant is Thai Culinaru ambassador since 1980 and they have international website Blue Elephant. This restaurant serving Thailand food, which can be found at LondonBangkokPhuketBrusselsMaltaLyonCopenhagen, ParisDubaiBahrain, and Jakarta

About Blue Elephant Jakarta
Experience the very best in Thai hospitality and cuisine at Blue Elephant, Jakarta. With a reputation of authenticity and excellence, Blue Elephant stays true to the culinary culture and influences of Thailand. Stepping into Blue Elephant, Jakarta is a treat for all the senses. Diners are seated in a grandly decorated ambience, listening to the trickling of waterfalls as the scent of exotic Thai flora and fresh spices fill the air.
The menu at Blue Elephant, Jakarta is a palette of traditions and novelties, catering to your palate. You can choose from a variety of unique dishes, from the past, present and future of Thailand’s gastronomic culture. Every delicacy we offer is prepared with the freshest ingredients from Thailand following recipes concocted by our world-renowned star chef, Khun Noroor Somany Steppe.
Timings: 11:00am – 11:00pm
We look forward to serving you some great food and drinks, so visit us at:
BLUE ELEPHANT RESTAURANT
Jl. Cut Meutia No.2
Menteng, Jakarta Pusat 10340, Indonesia
Blue Elephant
Dari luar sudah kelihatan kalau ini restoran yang menyajikan masakan Thailand, bentuk bangunan luarnya bagus dan ada gambar gajah.
We'll know it's Thai Restaurant from the design outside, there is elephant simbol and the architecture was great.
Blue Elephant
Blue Elephant
Peralatan makan ini terbuat dari kuningan yang berat lho. 
The cutlery are made from heavy brass.
Blue Elephant - Environment