Sabtu, 15 Agustus 2020

띠둥 섬 배낭 여행 Tidung Island (Thousands Island) Trip Jalan-Jalan Ke Pulau Tidung Kepulauan Seribu



Hi guys.. today I want to share about my trip to Tidung Island. The Thousand Islands are a chain of islands to the north of Jakarta's Coast. 
Tidung Island is part of Thousand Islands, located in Indonesia. We can reach the Tidung Island using a boat or Ferry. The fare is cheap (around 4-6 USD/person/trip. Make sure that you arrive really early to get the ticket. You can reach Tidung Island by ferry port from Kali Adem (Jakarta). So, first bye-bye to Jakarta. By the way this is my trip from December 2018. After a moment we can see the blue sea. By ferry we can reach the Tidung Island in about 1-2 hours. By the way this is a Backpacker trip. 
We (me and family) decided to stay here for several days. 
And we booked homestay through Traveloka (online). It's quite cheap. This is our homestay.

여러분 안녕하세요. 오늘은 제가 갔던 띠둥 섬 (Tidung Island) 여행을 알려 주고 싶어요. 띠둥 섬은 천 개의 섬(Thousands Island)의 일부인데요. 우리 나라 인도네시아에 (Indonesia) 있어요. 우리는 보트나 페리를 사용하여 띠둥 섬에 갈 수 있어요. 요금은 저렴하고요. 한 명/한 번 타고 가면 약 4-6달러예요. 표를 받기 위해 일찍 도착해야 돼요. 자카르타에 있는 Kali Adem에서 페리 구로 섬에 갈 수 있어요. 일단, 자카르타는 안녕~ 그리고 이 영상은 지난 2018년 12월에 찍었어요. 잠시 후 푸른 바다를 볼 수 있어요. 페리로 타고 가면 약 1~ 2시간쯤 걸려요. 그리고 이거는 배낭여행이에요. 저와 가족은 며칠 동안 여기에서 머물기로 결정했어요. 우리는 Traveloka를 통해 홈스테이를 예약했어요. 되게 싸요. 우리 홈스테이를 조금 보여 드릴게요. 


We have to rent bike or motorcycle. I don't want to walk though.. It was a nice experience to ride a bike in an island. 

자전거나 오토바이를 빌려야 돼요. 저는 걷고 싶지 않아서요~ 섬에서 자전거를 타는 것은 정말 좋은 경험인 것 같아요.


At first, we went to Saung Perawan Beach. Saung Perawan Beach has white sand, clear water and shady trees. 

처음에 우리는 Saung Perawan 해변에 갔어요. 하얀 모래, 맑은 바닷물, 그늘진 나무까지 있어요. 


We can buy fresh coconut water and enjoying time here. 

여기서 신선한 코코넛 물을 마시면서 좋은 시간을 보낼 수 있어요.

kucing numpang eksis, aku bisa apah..

This is Jembatan Cinta (Bridge of Love). The bridge connect the Big Tidung Island and the Little Tidung Island. It is an icon here. This bridge stretches around 800 meters. They said if a couple visits this bridge, their relationship will last longer. But if you are currently single, walking over the bridge will help you find yout soulmate sooner. There is lots of thing to do here, like snorkeling, banana boat ride or diving. But since the wind is too strong, we can't do that. So we just going to the Little Tidung. People aso fishing here. But that day the wind was so strong, everyone hurriedly going back to Jakarta. So at that time the island was empty, only local stay here. At first it was scary but turn out it was amazing experience. Like, you own the island. Nobody there. Only us and the locals. Then we head to the Little Tidung. But i thought it was calming, I stopped for a while to enjoying the sounds of the sea. It's a pity there are many trashes found at the seashore. 

이것은 사랑 다리라고 해요. 이 다리는 큰 띠둥 섬과 작은 띠둥 섬을 연결해요. 여기 아이콘이에요. 이 다리는 약 800m 뻗어 있어요. 커플이 방문하면 관계가 더 오래 지속될 것이라고 말해요. 근데 솔로이면 서울메이트를 더 빨리 찾는데 도움이 된다고 들었어요. 여기서 할 일이 많이 있어요. 스노클링, 바나나 보트, 다이빙 같은 거 할 수 있어요. 근데 바람이 되게 세게 불어서 그런 활동을 할 수 없었어요 T.T. 그래서 우리는 그냥 작은 띠둥 섬에 갔어요. 사람들도 여기서 낚시를 할 수 있는데 그때 바람이 세게 불어서 다들 급하게 자카르타에 돌아갔어요. 그래서 그 때는 띠둥 섬에 현지와 우리 밖에 없었어요. 처음에 많이 무서웠지만 정말 좋은 경험이였거든요. 마치 개인 섬인 것 같아요. 아무도 없었어요. 작은 띠둥 섬에 가는 길인데 갑자기 바다 소리가 너무 좋아서 잠깐 소리를 감상 하기로 했어요. 해변에 쓰레기가 많아서 좀 아쉬워요 :( 


Pulau Tike means Pulau Tidung Kecil or the Little Tidung. 

 이 사진에 있는 Pulau Tike는 작은 띠둥 섬의 뜻이예요. 


You can visit Whale Museum, Bridge of Love, Athlete Village, Savana Field, and Love Dock. 



They built a Whale Museum in the Little Tidung. 

You can also visit the sea turtles conservation here. 

여기서 고래 박물관을 지었어요. 그리고 여기서 바다 거북 보호를 방문할 수 있어요. 


And the next day there are no visitor here. People hurriedly going back to Jakarta. Because there are rumor about Tsunami. Just enjoying private Tidung Island. 

Okay guys, that's all. I really enjoyed going to Tidung Island. And would recommends people to come here. Like and Subscribe my channel because i will post about Pari Island (also a part of Thousand Island) soon.

다음 날에 정말 아무도 없었어요. 다들 쓰나미 소문을 듣고 급하게 자카르타에 돌아갔어요. 그냥 개인 띠둥 섬을 감상하고 있어요 ^^ 물이 정말 깨끗하죠? 자, 여기까지예요. 저는 정말 띠둥 섬이 마음에 들어요. 그리고 많은 사람들에게 추천하고 싶어요. like하고 subscribe 하세요. 다음에 Pari 섬을 소개할 예정이에요. 그럼, 안녕~ 

Halo guys, jadi di video ini aku coba pakai bahasa korea dan subtitle inggris karena tujuanku buat video ini untuk memberikan informasi dan menarik minat para wisata asing terutama bule dan orang korea (karena aku bisanya cuma bahasa inggris dan korea, dan masih perlu banyak belajar sih hehe). Orang asing kan tahunya indo itu ya bali doang, padahal masih banyak tempat wisata indo itu yang wow banget buat diperkenalkan ke wisatawan. Kalau kamu setuju, like dan subscribe youtube channelku yah.


Bulan Desember 2018 kemarin aku sempat jalan-jalan ke Pulau Tidung, yaitu salah satu bagian dari Kepulauan Seribu. Dekat banget lah dari Jakarta. Cuma perlu naik kapal gitu dari Kali Adem. Kira-kira kalau naik kapal ferry gitu sekitar 1-2 jam. Kalau pakai kapal ferry gitu bayar sekitar 40-50 ribuan gitu, murah sih dah kayak naik taxi kan. Tapi ingat, harus datang pagi-pagi banget, kalau ngga bisa kehabisan tiket. Mungkin bisa beli online sih, tapi aku kemarin belinya langsung di loketnya. Oh ya, harus siapin KTP juga.
Kemarin itu aku backpacking gitu bareng keluarga dan pesan homestay lewat Traveloka, murah sih semalamnya cuma berapa ratus ribu gitu per malamnya. Disana bisa sewa sepeda atau motor. Kalau aku sih sewa sepeda, seru aja sih naik sepeda di pulau. Ga ada yang namanya mobil, ataupun polusi. Udaranya segar banget.
Pertama, aku pergi ke Pantai Saung Perawan. Disini airnya jernih, pasirnya putih bersih dan pohon-pohon teduh. Bisa minum air kelapa sambil menikmati pemandangan. 
Lalu keesokan harinya aku ke Jembatan Cinta. Jembatan Cinta ini menghubungkan Pulau Tidung Besar dan Pulau Tidung Kecil. Panjang jembatannya sekitar 800 meter. Kemarin sih jalan kaki yah, ga berani naik sepeda di jembatan gitu haha. Disini kita bisa melakukan banyak aktivitas, seperti snorkeling, naik banana boat, diving dan lain-lain. Biasa ada orang mancing juga disini. Tapi waktu kemarin aku pergi itu anginnya lagi kencang banget jadinya aktivitas nya pada dibatalin. Akhirnya kita ke Pulau Tidung Kecil aja. Disini ada Museum Paus lho. Terus ada Kampung Atlet (sayang kemarin lagi diperbaiki), Padang Savana, dan Dermaga Cinta. Selain itu, disini kita juga bisa mengunjungi konservasi penyu di Tidung Kecil ini. 
Lalu keesokan harinya sambil nunggu kapal buat pulang ke Jakarta, kita cari makan dan jalan-jalan ke sana kemari, sepi banget kayaknya uda pada pulang semua. Karena ada rumor Tsunami dan memang waktu itu pas natalan jadi semua uda pada balik ke Jakarta. Dan tinggallah kita, udah kayak pulau sendiri. Seru sih kapanlagi pulau ga ada orang. 
Jadi, itu pengalamanku waktu ke Pulau Tidung. Dan jelas, aku bakal rekomen orang-orang buat ke sini. Oh ya guys, like dan subscribe youtube ku ya karena habis ini aku mau post tentang liburanku ke Pulau Pari (Pari Island) yang juga merupakan bagian dari Kepulauan Seribu.


 


Jumat, 07 Agustus 2020

Sulwhasoo Hydro Aid Moisturizing Soothing Mist Review 설화수 수율미스트 리뷰



안녕하세요 여러분, kali ini mari kita review produknya Sulwhasoo, yaitu Sulwhasoo Hydro-Aid Moisturizing Soothing Mist! 
Jadi, produk ini adalah salah satu produk face mist dari Sulwhasoo, selain itu sih ada First Care Activating Serum Mist tapi aku belum coba yang itu.

So, Sulwhasoo Hydro-Aid Moisturizing Soothing Mist ini adalah face mist yang cocok untuk kulit yang lelah, dan dia membuat wajah terasa segar dan lembab.
Face mist ini terbuat dari birch sap yang bagus untuk menenangkan dan menghidrasi kulit, memberikan rasa segar. Selain birch sap, dia juga mengandung ekstrak Liriope Muscara dan GinSprout, dua bahan utama Sulwhasoo yang membuat kulit lembab. 

Hi guys, let's review a product from Sulwhasoo, Sulwhasoo Hydro-aid Moisturizing Soothing Mist! This is one of Sulwhasoo face mist, if you know, they also have First Care Activating Serum Mist, but i haven't try that yet :( 
So, Sulwhasoo Hydro-Aid Moisturizing Soothing Mist is a face mist that helps instantly refresh and moisturize tired skin. It made from birch sap that helps gently soothe and hydrate the skin, while delivering a cooling and refreshing sensation.
Moisturizing and soothing facial mist for long lasting moisture.


The Liriope muscari extract and GinSprout, two of Sulwhasoo’s signature ingredients, deliver long lasting rich moisture to the skin. Smooth texture and refreshing scent for comfortable skin.





Spraynya itu rata, halus, dan jangkauannya lebih luas dibandingkan face mist pada umumnya. Wanginya segar (wangi herbal khas nya Sulwhasoo gitu). Kata iklannya sih wanginya segar dan menenangkan seolah kita sedang berjalan di hutan yang indah.

It sprays evenly at a wider angle, giving the skin a sense of comfort. The refreshing scent delivers peace and serenity as if walking through a beautiful forest.




Botolnya terbuat dari plastik, mudah digenggam. Ohya ini ukuran 30ml, kalau fullsizenya 100ml. Enak buat dibawa kemana-mana. Kalau wajah lagi lelah atau kusam, tinggal semprot langsung terasa segar.

The bottle was made from plastic, so it's comfortable to use. And this is mini size 30ml while the fullsize is 100ml. It is comfortable to bring it everywhere. When i feels my skin tired or dull, i just need to spray it and it instantly refresh my skin!

Selasa, 04 Agustus 2020

My Home Design Dream Unlock Level 1100 The Proposal Seaside Dinner and Summer Party, A Game From Zenlife Game



안녕하세요 여러분!! 

Jadi belakangan ini aku lagi suka main game My Home Design Dream dan pernah buat bahasan Gameplay dan Story Room nya (baca disini). Kemarin stuck belum sampai level 1100 karena lagi sibuk ga sempat main game. Nah, akhirnya aku unlock level 1100 dan level 1100 itu ternyata proposal nya gituh... 


So, recently i like to play My Home Design Dream and also made the post about The Gameplay and Story Room (read here). And i've been stuck at level 1100 because i have been busy and guys, finally i unlock the Level 1100 Story Room Seaside Dinner. Finally The Proposal!


Kira-kira begini percakapan mereka:
So, this is what they said:


After dinner, Michael suddenly headed to the stage, gave nod to the band and started singing. 


"Michael, that song you sang... that's dad's!" 
"Yes it is, I've been secretly learning it with him. You like it?" 
"Of course. This whole evening is just perfect." 
"I've been meaning to ask you this for some time now... will you marry me?" 
"Yes!" 


Down on one knee, Michael gently holds up my hand and puts on the ring. This feels like a dream come true. 




I also unlock and decorating Next Room: Summer Party. Check out the video!

Minggu, 02 Agustus 2020

Twice 9th Album More & More 트와이스 More & More 앨범



안녕하세요 여러분, kali ini mau bahas tentang album ke-9 nya Twice (트와이스) yang judulnya More & More. Album yang ini dirilis tanggal 1 Juni 2020 kemarin, dan terdapat 3 versi yaitu versi A, versi B, dan versi C. Yang kupunya ini versi B. 

Hi guys, this time i want to talk about Twice new album, More & More. More & More is the ninth Korean EP by the South Korean girl group Twice. Released 1st June 2020.
There are 3 version of this album: Version A, Version B, Version C. I have the Version B.






Cover Depan




Cover Belakang

Kamis, 23 Juli 2020

My Home Design Dream Gameplay Level 1085 to 1091 And Story Room From Zenlife Game

 


안녕하세요 여러분, iseng aja sih kali ini aku mau posting tentang game favourite ku belakangan ini, yaitu My Home Design Dream. Game ini dari Zenlife Game.
 
Hi guys, this time i want to post about my favourite game, My Home Design Dream. This game is from Zenlife Game. 

 
Ini aku buat semacam Gameplay nya gitu dari level 1085 sampe 1091. Ini aku mainnya pas bulan Juli 2020 yah, karena game ini sering update interface, event dan lain-lain, jadi ku state dulu ini mainnya kapan. Mainnya gampang gampang susah. Dan mesti sabar banget nungguin hatinya penuh. Tapi pas mainnya sih asyik.
Yuk, coba lihat game nya seperti apa.

 I made some kind of Gameplay from Level 1085 to 1091. I make this gameplay in July 2020, because they always update the interface, event etc, so i want to state the play date. It's easy yet hard to play. And I need to wait patiently for the heart to be full. But i really enjoying playing this game tho.. Let's see what kind of game is this.


Jadi mainnya itu kayak main puzzle dan harus menyelesaikan misi-misi nya. Setiap kali selesai satu level bakal dapat koin, koinnya ini buat beli perabotan untuk design rumah nya nanti. Setiap level berapa gitu bakal nge-unlock design baru.
Btw kalian skip aja menit ke 16.37 sampe 18.31, lupa edit itu, kalau edit lagi rempong soalnya sizenya gede. Pas lagi main ada paket datang uhuy...

So it's like puzzle game and we have to finish the quests. Every time you finish one level, you will get coins, and you can use the coins to buy house decorations. Every some level, you'll unlock new design.

Btw, you can skip from minutes 16.37 to 18.31 because i have to pick up my package (the delivery guy suddenly come) and then i need to wash my hands so it tooks several minutes to resume the game. I forgot to edited that part, and the video's size is too big, so i'll just pass the editing part.

This is the Story Room:


- Warm Studio consists of Cozy Living Room, Cozy Bedroom, and Cozy Kitchen.
- Downtown Condo consists of Sunny Living Room, Sunny Kitchen, Sunny Bathroom, and Sunny Bedroom.
- My Studio consists of My Workshop, My Reception, My Showroom and My Display.
- Home in The Town consists of Comfy Living Room, Comfy Study Room, Comfy Master Bedroom, Comfy Kitchen, Comfy Dining Room, Comfy Guest Bedroom, and Comfy Bathroom.
-Vacation Room consists of Seaside Bungalow, Bungalow Interior, Camp Site, Treehouse, Seaside Dinner and Summer Party.

Aku masih stuck di level 1095 nih, untuk unlock room berikutnya (Summer Party) harus level 1100. Ruangan lain yaitu yang Love Nest dan Wedding Venue. Untuk saat ini sih cuma sampai disini ya guys, masih coming soon. Apakah kalian ada yang uda unlock Wedding Venue??

I am still stuck in level 1095. To unlock the Summer Party room, i have to reach level 1100.
Other Rooms is Love Nest and Wedding Venue. And other are still Coming Soon! I wonder you guys already unlock untul Wedding Venue??


Gimana, apakah kalian juga ada yang main game ini? Atau kalian ada rekomendasi game lain yang menarik?

So, do you also play this game? Or can you recommend me some fun games to play? Let me know!

#game #games #myhomedesigndream #myhomedesigndreamgameplay #zenlifegame #storyroom #myhomedesigndreamstoryroom