Wednesday, 30 July 2014

The History of Whoo Gongjinhyang : Seol Whitening Intensive Review


The History of Whoo Gongjinhyang : Seol Whitening Intensive

The History of Whoo Gongjinhyang : Seol Whitening Series

Do u guys already know about seol line from Whoo? From what i know, here is the seol series:

- Brightening Cleansing Foam

--> ini adalah sabun cuci muka nya dan dipakai pertama kali. Baca review nya disini
--> it's a cleansing foam. Read my review here.

- Whitening Skin Balancer

--> teksturnya cair dan dipakai setelah selesai cuci muka. Baca reviewnya disini.
--> the texture is liquid, used it after cleansing foam. Read my review here.

- Whitening Essence

--> digunakan setelah skin balancer.
--> it used after the skin balancer.

- Brightening Peel Off Pack

--> ini sama dengan masker peel off, dioleskan keseluruh wajah lalu biarkan kering. Setelah kering, ditarik dari bawah ke atas. Biasanya digunakan setelah essence, tapi aku selalu pakainya setelah cuci muka, kan sayang skin balancer dan essence nya yang terbuang lol. 

--> it's same as peel off mask. Apply it to entire face and leave it dry. After it completely dried, peel it  off from bottom to above. Usually, it used after balancer+essence. But i don't like to waste the balancer and essence, so i use it right after i cleanse my face using the brightening foam.

- Jinaek Whitening Program Kit

--> program pemutih dalam 4 minggu, terdiri dari 4 botol jinaek program kit dan 1 brightening gel ukuran 45ml. 

--> it's 4 intensive whitening program kit. Include 4 bottle of jinaek program kit and 1 brightening gel 45ml.

- Whitening Intensive

--> whitening intensive ini bagus banget untuk memperbaiki tekstur kulit, mengurangi flek hitam dan bekas jerawat, bahkan bekas luka (pengalamanku sih). Dan ini merupakan best seller dari seri whiteningnya whoo. Tapi harganya mahal, sekitar 1,5jt untuk ukuran fullsize 20ml. Whitening intensive biasanya hanya digunakan didaerah yang berflek/bernoda saja, ga keseluruh muka ya.
Baca review nya disini.

--> whitening intensive is really really good to improve skin texture, reduce dark spot and acne scars, and even scars (from my experience). And it's the best seller from the seol line. And of course, it's expensive.. As it has the quality, it has the price. About $128 (July 19th 2014 exchange rate). The fullsize only 20ml. Expensive, right? The whitening intensive usually used in dark spot or acne scars, not to entire face. Read my review here.

- Whitening Lotion

--> lotion atau biasa disebut emulsion digunakan setelah menggunakan whitening intensive.
--> lotion can be used after whitening intensive.

- Whitening and Moisture Cream

--> ini adalah cream wajah yang melembabkan sekaligus memutihkan wajah, digunakan setelah menggunakan lotion. Baca review nya disini.

--> it's the whitening and moisture cream which is good to whiten skin and moist. Use it after lotion. Read my review here.

- Brightening Gel

--> brightening gel ini sama dengan peeling. Gunakan setelah cuci muka, muka dilap kering lalu gosokkan brightening gel ke seluruh muka lalu bilas dengan air hangat. Baca reviewnya disini.

--> it's same as peeling. After cleansing, tap dry the skin and then use this brightening gel to entire face, rub it until some sebum and dirts out. Then wash with warm water. Read my review here.

 The History of Whoo Brightening Sun BB Cream SPF 45/PA++

--> bb cream, dipakai setelah cream dan sebelum whitening pact. Baca reviewnya disini.
--> bb cream, used after cream and before whitening pact. Review my review here.

The History of Whoo Seol Whitening Pact SPF 45 / PA+++ 

--> bedak padat, terdiri dari 2 warna yaitu No. 21 Light Beige dan No.23 Natural Beige. Baca review nya disini.
it's whitening powder pact, available in 2 shades: No.21 Light Beige and No.23 Natural Beige. Read my review here.


The History of Whoo Gongjinhyang : Seol Whitening Line
The History of Whoo Gongjinhyang : Seol Whitening Sequence
Do u guys already know about seol line from Whoo? From what i know, here is the seol series:
- Brightening Cleansing Foam
--> ini adalah sabun cuci muka nya dan dipakai pertama kali. Baca review nya disini
--> it's a cleansing foam. Read my review here.
- Whitening Skin Balancer
--> teksturnya cair dan dipakai setelah selesai cuci muka. Baca reviewnya disini.
--> the texture is liquid, used it after cleansing foam. Read my review here.
- Whitening Essence
--> digunakan setelah skin balancer.
--> it used after the skin balancer.
- Brightening Peel Off Pack
--> ini sama dengan masker peel off, dioleskan keseluruh wajah lalu biarkan kering. Setelah kering, ditarik dari bawah ke atas. Biasanya digunakan setelah essence, tapi aku selalu pakainya setelah cuci muka, kan sayang skin balancer dan essence nya yang terbuang lol. 
--> it's same as peel off mask. Apply it to entire face and leave it dry. After it completely dried, peel it  off from bottom to above. Usually, it used after balancer+essence. But i don't like to waste the balancer and essence, so i use it right after i cleanse my face using the brightening foam.
- Jinaek Whitening Program Kit
--> program pemutih dalam 4 minggu, terdiri dari 4 botol jinaek program kit dan 1 brightening gel ukuran 45ml. 
--> it's 4 intensive whitening program kit. Include 4 bottle of jinaek program kit and 1 brightening gel 45ml.
- Whitening Intensive
--> whitening intensive ini bagus banget untuk memperbaiki tekstur kulit, mengurangi flek hitam dan bekas jerawat, bahkan bekas luka (pengalamanku sih). Dan ini merupakan best seller dari seri whiteningnya whoo. Tapi harganya mahal, sekitar 1,5jt untuk ukuran fullsize 20ml. Whitening intensive biasanya hanya digunakan didaerah yang berflek/bernoda saja, ga keseluruh muka ya.
--> whitening intensive is really really good to improve skin texture, reduce dark spot and acne scars, and even scars (from my experience). And it's the best seller from the seol line. And of course, it's expensive.. As it has the quality, it has the price. About $128 (July 19th 2014 exchange rate). The fullsize only 20ml. Expensive, right? The whitening intensive usually used in dark spot or acne scars, not to entire face.
- Whitening Lotion
--> lotion atau biasa disebut emulsion digunakan setelah menggunakan whitening intensive.
--> lotion can be used after whitening intensive.
- Whitening and Moisture Cream
--> ini adalah cream wajah yang melembabkan sekaligus memutihkan wajah, digunakan setelah menggunakan lotion. Baca review nya disini.
--> it's the whitening and moisture cream which is good to whiten skin and moist. Use it after lotion. Read my review here.
- Brightening Gel
--> brightening gel ini sama dengan peeling. Gunakan setelah cuci muka, muka dilap kering lalu gosokkan brightening gel ke seluruh muka lalu bilas dengan air hangat.
--> it's same as peeling. After cleansing, tap dry the skin and then use this brightening gel to entire face, rub it until some sebum and dirts out. Then wash with warm water.

And this time i'll review the Gongjinhyang : Seol Whitening Intensive.
The History of Whoo Gongjinhyang : Seol Whitening Intensive
Whitening intensive mempunyai tekstur seperti obat salep atau seperti lilin, didesain untuk menutupi kekurangan wajah secara natural. Chilhyangpalbaeksan dan ekstrak wild chrysanthemum mempercepat proses memutihkan kulit. Produk ini menutupi kekurangan diwajah dan memperbaiki tekstur kulit dan membuat kulit terasa lebih halus dan lembab.
Product Detail:
With a special ointment-like formula, whitening intensive is designed to provide natural and localized cover for skin blemishes. Chilhyangpalbaeksan and wild chrysanthemum extract furhter accelerate the whitening process. Adhering tightly to the skin, the product thoroughly covers up and improves blemishes with a smooth and moisturized finish.
The History of Whoo Gongjinhyang : Seol Whitening Intensive
 The History of Whoo Gongjinhyang : Seol Whitening Intensive

Sunday, 27 July 2014

Peripera Smoothie Waterproof Pencil Liner Review

Peripera Smoothie Waterproof Pencil Liner 
Peripera Smoothie Waterproof Pencil Liner ini adalah eyeliner berbentuk pensil dan waterproof. Eyeliner ini bukan berbentuk auto pencil yang bisa diputar, tapi diserut dengan peruncing. 
Peripera Smoothie Waterproof Pencil Liner ini awalnya hanya ada 6 warna aja, yaitu:
Peripera Smoothie Waterproof Pencil Liner is waterproof pencil eyeliner. It isn't like twisted auto pencil but it can sharpened with a sharpener. At first, Peripera Smoothie Waterproof Pencil only has 6 color:
- No. 1 Sprakle Black
--> ini warna hitam dan ada sedikit sparkle nya. Hitamnya pigmented.
It's black color, glittering and the color is pigmented.
- No. 2 Golden Brown
--> ini warna coklat dengan sedikit glitter berwarna keemasan. 
It's brown color and has golden glitter. 
- No. 3 Deep Khaki
--> ini warna khaki atau kehijauan dan ada sedikit berglitter.
It's khaki or green color and glittering.
- No.4 Night Purple
--> ini warna ungu tua dan ada sedikit glitternya.
It's purple and glittering.
- No. 5 Sparkle Silver
--> ini warna silver dan berglitter. Cocok dipakai dibawah mata dan sudut mata untuk membuat aegyo sal.
It's silver color and glittering. Suitable to applied at the corner of eyes and under eyes to make an aegyo sal.
- No.6 Shimmer Beige
--> ini warna beige muda agak kekuningan warnanya dan ada glitternya sedikit. Warnanya tipis banget dan hampir ga kelihatan. Cocok dipakai dibawah mata dan sudut mata untuk membuat aegyo sal. 
It's beige and a bit yellowish color, glittering and it's not too pigmented. Suitable to applied at the corner of eyes and under eyes to make an aegyo sal.

Kemudian, ada 2 warna terbaru yaitu:
Then it released 2 new color:
- No.7 Night Blue
--> ini warna biru tua dan ada sedikit glitter.
It's dark blue color and glittering.
- No. 8 Golden Peach
--> ini warna peach dan warnanya cukup pigmented. Cocok dipakai dibawah mata dan sudut mata untuk membuat aegyo sal.
It's peach color and quite pigmented. Suitable to applied at the corner of eyes and under eyes to make an aegyo sal.

Note: What's aegyo sal? 
Aegyo sal means 'eye smiles' or 'cute skin' and is new trend in Korea. It considered to make face looks more attractive and youthful. People make aegyo sal through: makeup, sticky plastic or surgery.
Peripera Smoothie Waterproof Pencil Liner 
Eyeliner ini datang dengan box yang super pretty...~.~
Warna ungu mengkilap dan motif polkadot. Dan dibox bagian bawah (yang ada tulisan peripera) itu ada tempat peruncing, yey eyeliner pensil ini dilengkapi juga dengan sebuah peruncing lho.
This eyeliner come with super pretty box, in purple and polkadot motive. At the bottom of the box (peripera), there is an extra sharpener!
Peripera Smoothie Waterproof Pencil Liner 
Peripera Smoothie Waterproof Pencil Liner ini merupakan pencil gel eyeliner yang terasa lembut waktu diaplikasikan dan warnanya pigmented, ga perlu di aplikasikan berulang2 atau tebal2. Setelah 30 detik, ada formulasi yang membuat eyelinernya ga gampang luntur, walau terkena air atau sebum. Warnanya pigmented dan ada glitter2 nya yang membuat eyeliner nya tampak lebih jelas.
Peripera Smoothie Waterproof Pencil Liner is smoothie-like pencil gel eyeliner which glides easily upon eyes. After 30 seconds, a long-lasting film coat prevent smudge against water and sebum. Intense colors and glamorous pearl creates a definite eyeline.
Peripera Smoothie Waterproof Pencil Liner  #1 Sparkle Black and #8 Golden Peach
Dibagian kotak sebelah atas ada kode untuk warnanya. No.1 Sparkle Black, No.8 Golden Peach.
At the top of the box, there are code and the color of the eyeliner information. No.1 Sparkle Black and No.8 Golden Peach.
Peripera Smoothie Waterproof Pencil Liner  #1 Sparkle Black and #8 Golden Peach

Thursday, 24 July 2014

Nature Republic Aqua Super Aqua Max Combination Watery Mask Sheet Review


Nature Republic Super Aqua Max Brand Line
Nature Republic ini mempunyai perawatan wajah line Super Aqua Max yang fungsinya untuk menghidrasi kulit agar tidak kering (24 jam tanpa hidrasi) tanpa rasa lengket. Line Super Aqua Max ini ada 3 macam yaitu: 
Nature Republic has skincare line Super Aqua Max, which is good to hydrating skin (24 hours without hydration), without sticky. This line has 3 kinds of type:
- Combination
--> ini perawatan wajah yang menyegarkan didaerah T dan melembabkan di daerah U. Cocok untuk tipe kulit kombinasi.
It's fresh in T-zone and moisture in U-zone. Suitable for combination skin type.
- Moisture 
--> ini perawatan wajah yang menghidrasi wajah sepanjang hari, menghindarkan dari kulit kering dan terdehidrasi. Ekstrak Chlorella, Seaweed, Plankton dan tanaman laut lainnya dan dikombinasikan dengan air collagen dan bahan hyalurronic untuk menjaga agar kulit tetap lembab. Cocok untuk tipe kulit kering.
It's leaves your skin hydrated  all day long and prevents dry and dehydrated skin. Extract of Chlorella, Seaweed, Plankton, and other maritime plants combine with water soluble collagen and hyalurronic ingredients keep your skin moistured.
- Fresh
--> ini perawatan wajah yang melembabkan yang tahan selama 24 jam. Mengandung Plynesia Lagoon Water : air lautan yang bersih dan 30 jenis ekstrak tumbuhan laut. Cocok untuk tipe kulit berminyak.
It's moisturizing skincare with 24 hours long lasting moisture. Containing Polynesia Lagoon Water: clean ocean water and 30 kinds of marine plant extract. This is suitable for oily skin type.

Okay, jenis2 nya ada banyak ya dan kali ini aku ngereview mask sheet dari line Super Aqua Max Combination Watery Mask Sheet. Iya, ini adalah jenis masker tissue dan cocok untuk kulit kombinasi dan jenis kulitku kering. Tapi iseng aja cobain ;p
Okay, there are many type of this line and this time i'll only review the Super Aqua Max Combination Watery Mask Sheet. Yeah, it's a mask sheet type and suitable for combination skin type and i have dry skin type but i just want to try it ;p
Nature Republic Aqua Super Aqua Max Combination Watery Mask Sheet
Mask sheet ini merupakan masker bentuk tissue dan isi cairan didalamnya 20ml / 0.68 fl.oz. Masker ini menghidrasi kulit. Cara pakai: setelah cuci muka, keluarkan masker lalu tempelkan diwajah sekitar 10-15 menit lalu lepas, kemudian tekan2 perlahan cairannya agar meresap dengan baik dikulit. Gunakan 2-3 kali dalam seminggu untuk hasil yang lebih bagus. Ingat, masker nya jangan dipakai berulang2 yah :)
It's mask sheet type and it content 20ml / 0.68 fl.oz. This intensive hydrating mask replenish the skin with moisture. How to Use: After washing, pull out mask sheet from package and unfold. Carefully fit mask over face. Remove mask sheet after 10-15 minutes. Gently pat any remaining formula into skin. Use 2-3 times a week for the best result. Do not reuse mask sheets.

Sunday, 20 July 2014

Tony Moly Panda's Dream So Cool Eye Stick Review (토니모리 팬더의꿈 쏘쿨 아이스틱 리뷰)

Tony Moly Panda's Dream Series (팬더 의 꿈 라인)
Tony Moly mengeluarkan seri perawatan mata dalam bentuk yang lucu dan imut (identik dengan panda) dan dinamakan dengan Panda's Dream (팬더 의 꿈). 
Tony Moly has launched eye care in cute design (identic to panda) and it's named Panda's Dream. The series include:
Seri ini terdiri dari :
- Panda's Dream White Magic Cream (팬더의꿈 화이트 매직 크림)
--> ini adalah cream untuk melembabkan dan memutihkan wajah.
--> this is a moisturizing and whitening cream for face.
- Panda's Dream White Hand Cream (팬더의꿈 화이트 핸드 크림)
--> ini adalah hand cream yang fungsinya untuk melembabkan dan memutihkan tangan.
--> this is moisturizing and whitening hand cream.
- Panda's Dream White Sleeping Pack (팬더의꿈 화이트 슬리핑 팩)
--> ini sama dengan cream malam, fungsinya untuk melembabkan dan memutihkan wajah.
--> it's a moisturizing and whitening night cream.
- Panda's Dream Eye Base (팬더의꿈 브라이트닝 아이 베이스)
--> ini adalah base mata, digunakan untuk melembabkan, mengurangi mata panda, dan mengurangi keriput.
--> it's a eye base which is good to moisturize, reduce panda eye and reduce wrinkle.
- Panda's Dream So Cool Eye Stick (팬더의꿈 쏘쿨 아이스틱)
--> ini adalah cream mata berbentuk stick, fungsinya untuk mencerahkan daerah disekitar mata, melembabkan dan bisa untuk mengurangi keriput.
--> it's eye cream in stick design and it's good to brighten the eye area, moisturizing and reduce wrinkle.
- Panda's Dream Eye Makeup Remover Pack (팬더의꿈 아이 메이크업 리무버 패드)
--> ini adalah pembersih makeup dalam bentuk tissue.
--> it's a makeup remover in tissue design.
- Panda's Dream Eye Patch (팬더의꿈 아이패치)
--> ini adalah masker mata berbentuk eye patch.
--> it's an eye patch.
Panda's Dream So Cool Eye Stick (팬더의꿈 쏘쿨 아이스틱)
Panda's Dream So Cool Eye Stick ini adalah cream mata berbentuk stick yang fungsinya untuk : 
Panda's Dream So Cool Eye stick is an eye cream in stick design and it's good to:
- melembabkan / moisture
- mengurangi keriput / reduce wrinkle
- mencerahkan daerah disekitar mata / brighten eye area
- menyegarkan mata dengan efek cooling / refreshing with cooling effect
Panda's Dream So Cool Eye Stick - How To Use
Cara pakai: oleskan eye stick didaerah sekitar mata yang dirasa cape atau kering lalu pijat dengan lembut dengan jari agar cream dapat meresap dengan baik, gampang bukan?
How to use: apply eye stick on eye around when you feel tired or dried. Soft massage with your finger to enhance absorption. Easy right?
Panda's Dream So Cool Eye Stick
Ini dia bentuk asli eye sticknya. Menurutku eye stick ini lucu dan unik jika dibandingkan dengan cream2 mata pada umumnya yang dikemas dalam bentuk jar dan sejenisnya. Cocok dijadikan koleksi!
And here is the real picture of the eye stick. I think, this eye stick is so cute if we compare it with other eye cream (which only design in a jar and so on). It's great as collection!
Panda's Dream So Cool Eye Stick
Eye stick ini dikemas dalam box transparan dan menurutku cukup kreatif karena mereka menggambar pohon bambu dibagian box nya seolah-olah panda sedang memakan bambu. Dan untuk eyesticknya sendiri sangat imut, dengan bentuk panda yang sedang memegang bambu dan dengan 2 kuping yang menyembul keluar.
Eye stick ini ukurannya 9gr. Sangat ringan dan mudah dibawa-bawa. Kalau mata sedang cape atau kering, tinggal dioles saja :)
It packaged in a transparent box and i think it's quite creative because they draw the bamboo in the box as if the panda eating the bamboo. And for the eyestick, it's quite cute, looks like a panda holding bamboo and it has 2 ear. The weight is 9gr, very light and easy to carry. If our eyes feel tired, just apply it. 
Panda's Dream So Cool Eye Stick - Detail

Saturday, 12 July 2014

Holika Holika Petit BB #Moisture Spf 30 PA++ Review

Holika Holika Petit BB Cream
Petit BB Cream ini merupakan salah satu jenis bb cream dari brand Holika Holika dan terdiri dari 4 pilihan, yaitu:
Petit bb cream is one of bb cream from brand Holika Holika and has 4 type bb to choose:
- Moisture
--> bb cream ini mengandung hyaluronic acid. BB cream ini membuat wajah terasa lebih lembab dan cerah, dan cocok untuk tipe kulit kering dan normal. BB Cream ini juga mempunyai spf 30 PA++ yang fungsinya untuk melindungi wajah dari sinar matahari.
--> this bb contains hyaluronic acid to make skin moist and brighter, suitable for dry and normal skin type. This bb contains spf 30 PA++ to protect our skin from uv rays.
- Essential
--> bb cream ini mengandung collagen dan caviar membuat wajah lebih lentur dan elastis. Mempunyai spf 30 PA++ dan cocok untuk semua jenis kulit.
--> this bb contains collagen and caviar to make skin elastic. Also contains spf 30 PA++ and it suitable for all skin type.
- Watery
--> bb cream watery ini mengandung daun teh hijau dan milk glacier. BB cream watery ini membuat wajah terlihat sangat natural dan bersih. Spf nya yang paling kecil diantara petit bb yang lain, yaitu spf 25 PA++. Bisa dipakai untuk semua jenis kulit.
--> this bb contains green tea leaf and milk glacier make skin looks natural and clear. It has the smallest spf, spf 25 PA++ and it suitable for all skin type.
- Clearing
--> bb cream ini mengandung tea tree oil dan fungsinya untuk mengurangi sebum, minyak berlebih dan membuat wajah terasa seperti kulit bayi. Mempunyai spf 30 PA++. Tea tree juga berfungsi untuk mengurangi jerawat. Jadi, buat yang punya jerawat bisa coba bb cream ini.
--> this bb contains tea tree oil and it can reduce sebum and baby skin. It also has spf 30 PA++. Tea tree is good for acne too, so if you have acne you can try this one.
Holika Holika Petit BB #Moisture Spf 30 PA++ 
Petit bb cream dari Holika Holika ini termasuk murah, tapi yah ukurannya memang kecil yaitu 30ml. Desain produknya lumayan bagus, dengan warna ungu dan ada gambar kucing. Dibagian belakangnya bisa kita lihat informasi produk seperti tanggal expired, keterangan produk, ingredients dan lain-lain dalam bahasa korea. Buat yang ga bisa baca bahasa korea, tentunya ini menjadi minus point.
This bb is cheap, but yeah only 30ml. The design looks good, with purple color and a cat pic. At the back of product, we can see some information such as exp date, information product, ingredients, etc in korean language. And for whoo didn't know how to read korean language, of course it become minus point.
Holika Holika Petit BB #Moisture Spf 30 PA++ 
Untuk membuka tutupnya yaitu dengan cara diputar dan kita membutuhkan sponge, brush atau jari untuk mengaplikasikan bb cream. 
To open it, we have to twist it and we also need sponge, brush or fingers to apply the bb.