Jumat, 04 September 2020

Unboxing Animal Crossing Character Figurines



Hi guys, today i want to unboxing Animal Crossing Character Figurines. It come with 8 figurines.



Cyrus is an alpaca who appears in Animal Crossing: New Leaf. He works at Re-Tail with Reese, his wife and his business partner. He is the upholsterer and is in charge of altering furniture, but his services are not accessible right from the start. He is first seen sleeping, and any attempts to wake him up will result in scolding from Reese. Cyrus remains asleep until certain conditions are met, but he is always asleep while the train station gate is open and/or there are other players in town.


K.K. Slider commonly known as K.K., or DJ K.K. is a dog who appears in all of the Animal Crossing series games to date. He works as a musician, playing songs on his guitar. He could be found near the train station. K.K. Slider plays a total of 55 songs in Animal Crossing, 70 songs in Wild World, 75 in City Folk, 91 in New Leaf, and 95 in New Horizons.


Lottie is a pink otter with a white face, shiny black nose, and small eyes with three eyelashes on each. She has brown hair tied up in a bun with an aqua polka-dotted bow. She wears an HHA jacket, blue skirt, and aqua pumps, which clack on the ground as she walks. On random days, she will be seen without makeup and in slightly different clothes: her bow is now gray, she wears a black skirt and black shoes, and her eyes are now tiny black dots. If the llayer has designed her house or invited her to the campsite, they can visit her and find her in casual wear: She wears a red Nook's Homes tracksuit, white shoes, and maintains her no-makeup appearance.


Isabelle is a dog who debuts in New Leaf. Isabelle is friendly, polite, hardworking and eager to help the player in any tasks she can assist with. For her, the town she works in is like a family, she knows the ins and outs of it, and has enough influence to make a villager stop undesirable behavior - such as making them change their clothes or stop them from saying an unwanted catchphrase. Otherwise, she seems to prefer to not want to confront them.


Blathers is an owl special character who serves the director of the Museum. Players can patronize the Museum by bringing Blathers donations of fish, insects, fossils and paintings. Given his nocturnal nature as an owl, Blathers sleeps during the daytime at his post in the Museum, though players can still wake him up to donate to the Museum. He can also give the player information on the museum, such as exhibitions, what has been donated and by whom in every game from Wild World onward. 


Reese is a pink alpaca who makes her debut in Animal Crossing: New Leaf. She works at Re-Tail with Cyrus, her husband. She is the one that the player can sell things to, ask for turnip prices, and can ask to display an item for villagers to buy. Villagers may come in and ask to buy your items from Re-Tail. 


Mabel is a special character in the Animal Crossing series. Mabel is a blue hedgehog with brown-orange cheeks and black eyes, eyebrows, and nose. Like her sister, she has no visible mouth, and instead visibly talks by moving her nose. She wears a white and green gingham apron (her favorite pattern) and has a head full of large, spiky bristles.


Resetti is a very cranky mole that appears in all the Animal Crossing series games. His job is to make sure that all players save continuously throughout gameplay. The more the player resets within the Animal Crossing games (or turns off the power without saving), the harsher he gets, so people must make sure that they save their game. 


Which one of the Animal Crossing you like? Comment below!


Sabtu, 15 Agustus 2020

띠둥 섬 배낭 여행 Tidung Island (Thousands Island) Trip Jalan-Jalan Ke Pulau Tidung Kepulauan Seribu



Hi guys.. today I want to share about my trip to Tidung Island. The Thousand Islands are a chain of islands to the north of Jakarta's Coast. 
Tidung Island is part of Thousand Islands, located in Indonesia. We can reach the Tidung Island using a boat or Ferry. The fare is cheap (around 4-6 USD/person/trip. Make sure that you arrive really early to get the ticket. You can reach Tidung Island by ferry port from Kali Adem (Jakarta). So, first bye-bye to Jakarta. By the way this is my trip from December 2018. After a moment we can see the blue sea. By ferry we can reach the Tidung Island in about 1-2 hours. By the way this is a Backpacker trip. 
We (me and family) decided to stay here for several days. 
And we booked homestay through Traveloka (online). It's quite cheap. This is our homestay.

여러분 안녕하세요. 오늘은 제가 갔던 띠둥 섬 (Tidung Island) 여행을 알려 주고 싶어요. 띠둥 섬은 천 개의 섬(Thousands Island)의 일부인데요. 우리 나라 인도네시아에 (Indonesia) 있어요. 우리는 보트나 페리를 사용하여 띠둥 섬에 갈 수 있어요. 요금은 저렴하고요. 한 명/한 번 타고 가면 약 4-6달러예요. 표를 받기 위해 일찍 도착해야 돼요. 자카르타에 있는 Kali Adem에서 페리 구로 섬에 갈 수 있어요. 일단, 자카르타는 안녕~ 그리고 이 영상은 지난 2018년 12월에 찍었어요. 잠시 후 푸른 바다를 볼 수 있어요. 페리로 타고 가면 약 1~ 2시간쯤 걸려요. 그리고 이거는 배낭여행이에요. 저와 가족은 며칠 동안 여기에서 머물기로 결정했어요. 우리는 Traveloka를 통해 홈스테이를 예약했어요. 되게 싸요. 우리 홈스테이를 조금 보여 드릴게요. 


We have to rent bike or motorcycle. I don't want to walk though.. It was a nice experience to ride a bike in an island. 

자전거나 오토바이를 빌려야 돼요. 저는 걷고 싶지 않아서요~ 섬에서 자전거를 타는 것은 정말 좋은 경험인 것 같아요.


At first, we went to Saung Perawan Beach. Saung Perawan Beach has white sand, clear water and shady trees. 

처음에 우리는 Saung Perawan 해변에 갔어요. 하얀 모래, 맑은 바닷물, 그늘진 나무까지 있어요. 


We can buy fresh coconut water and enjoying time here. 

여기서 신선한 코코넛 물을 마시면서 좋은 시간을 보낼 수 있어요.

kucing numpang eksis, aku bisa apah..

This is Jembatan Cinta (Bridge of Love). The bridge connect the Big Tidung Island and the Little Tidung Island. It is an icon here. This bridge stretches around 800 meters. They said if a couple visits this bridge, their relationship will last longer. But if you are currently single, walking over the bridge will help you find yout soulmate sooner. There is lots of thing to do here, like snorkeling, banana boat ride or diving. But since the wind is too strong, we can't do that. So we just going to the Little Tidung. People aso fishing here. But that day the wind was so strong, everyone hurriedly going back to Jakarta. So at that time the island was empty, only local stay here. At first it was scary but turn out it was amazing experience. Like, you own the island. Nobody there. Only us and the locals. Then we head to the Little Tidung. But i thought it was calming, I stopped for a while to enjoying the sounds of the sea. It's a pity there are many trashes found at the seashore. 

이것은 사랑 다리라고 해요. 이 다리는 큰 띠둥 섬과 작은 띠둥 섬을 연결해요. 여기 아이콘이에요. 이 다리는 약 800m 뻗어 있어요. 커플이 방문하면 관계가 더 오래 지속될 것이라고 말해요. 근데 솔로이면 서울메이트를 더 빨리 찾는데 도움이 된다고 들었어요. 여기서 할 일이 많이 있어요. 스노클링, 바나나 보트, 다이빙 같은 거 할 수 있어요. 근데 바람이 되게 세게 불어서 그런 활동을 할 수 없었어요 T.T. 그래서 우리는 그냥 작은 띠둥 섬에 갔어요. 사람들도 여기서 낚시를 할 수 있는데 그때 바람이 세게 불어서 다들 급하게 자카르타에 돌아갔어요. 그래서 그 때는 띠둥 섬에 현지와 우리 밖에 없었어요. 처음에 많이 무서웠지만 정말 좋은 경험이였거든요. 마치 개인 섬인 것 같아요. 아무도 없었어요. 작은 띠둥 섬에 가는 길인데 갑자기 바다 소리가 너무 좋아서 잠깐 소리를 감상 하기로 했어요. 해변에 쓰레기가 많아서 좀 아쉬워요 :( 


Pulau Tike means Pulau Tidung Kecil or the Little Tidung. 

 이 사진에 있는 Pulau Tike는 작은 띠둥 섬의 뜻이예요. 


You can visit Whale Museum, Bridge of Love, Athlete Village, Savana Field, and Love Dock. 



They built a Whale Museum in the Little Tidung. 

You can also visit the sea turtles conservation here. 

여기서 고래 박물관을 지었어요. 그리고 여기서 바다 거북 보호를 방문할 수 있어요. 


And the next day there are no visitor here. People hurriedly going back to Jakarta. Because there are rumor about Tsunami. Just enjoying private Tidung Island. 

Okay guys, that's all. I really enjoyed going to Tidung Island. And would recommends people to come here. Like and Subscribe my channel because i will post about Pari Island (also a part of Thousand Island) soon.

다음 날에 정말 아무도 없었어요. 다들 쓰나미 소문을 듣고 급하게 자카르타에 돌아갔어요. 그냥 개인 띠둥 섬을 감상하고 있어요 ^^ 물이 정말 깨끗하죠? 자, 여기까지예요. 저는 정말 띠둥 섬이 마음에 들어요. 그리고 많은 사람들에게 추천하고 싶어요. like하고 subscribe 하세요. 다음에 Pari 섬을 소개할 예정이에요. 그럼, 안녕~ 

Halo guys, jadi di video ini aku coba pakai bahasa korea dan subtitle inggris karena tujuanku buat video ini untuk memberikan informasi dan menarik minat para wisata asing terutama bule dan orang korea (karena aku bisanya cuma bahasa inggris dan korea, dan masih perlu banyak belajar sih hehe). Orang asing kan tahunya indo itu ya bali doang, padahal masih banyak tempat wisata indo itu yang wow banget buat diperkenalkan ke wisatawan. Kalau kamu setuju, like dan subscribe youtube channelku yah.


Bulan Desember 2018 kemarin aku sempat jalan-jalan ke Pulau Tidung, yaitu salah satu bagian dari Kepulauan Seribu. Dekat banget lah dari Jakarta. Cuma perlu naik kapal gitu dari Kali Adem. Kira-kira kalau naik kapal ferry gitu sekitar 1-2 jam. Kalau pakai kapal ferry gitu bayar sekitar 40-50 ribuan gitu, murah sih dah kayak naik taxi kan. Tapi ingat, harus datang pagi-pagi banget, kalau ngga bisa kehabisan tiket. Mungkin bisa beli online sih, tapi aku kemarin belinya langsung di loketnya. Oh ya, harus siapin KTP juga.
Kemarin itu aku backpacking gitu bareng keluarga dan pesan homestay lewat Traveloka, murah sih semalamnya cuma berapa ratus ribu gitu per malamnya. Disana bisa sewa sepeda atau motor. Kalau aku sih sewa sepeda, seru aja sih naik sepeda di pulau. Ga ada yang namanya mobil, ataupun polusi. Udaranya segar banget.
Pertama, aku pergi ke Pantai Saung Perawan. Disini airnya jernih, pasirnya putih bersih dan pohon-pohon teduh. Bisa minum air kelapa sambil menikmati pemandangan. 
Lalu keesokan harinya aku ke Jembatan Cinta. Jembatan Cinta ini menghubungkan Pulau Tidung Besar dan Pulau Tidung Kecil. Panjang jembatannya sekitar 800 meter. Kemarin sih jalan kaki yah, ga berani naik sepeda di jembatan gitu haha. Disini kita bisa melakukan banyak aktivitas, seperti snorkeling, naik banana boat, diving dan lain-lain. Biasa ada orang mancing juga disini. Tapi waktu kemarin aku pergi itu anginnya lagi kencang banget jadinya aktivitas nya pada dibatalin. Akhirnya kita ke Pulau Tidung Kecil aja. Disini ada Museum Paus lho. Terus ada Kampung Atlet (sayang kemarin lagi diperbaiki), Padang Savana, dan Dermaga Cinta. Selain itu, disini kita juga bisa mengunjungi konservasi penyu di Tidung Kecil ini. 
Lalu keesokan harinya sambil nunggu kapal buat pulang ke Jakarta, kita cari makan dan jalan-jalan ke sana kemari, sepi banget kayaknya uda pada pulang semua. Karena ada rumor Tsunami dan memang waktu itu pas natalan jadi semua uda pada balik ke Jakarta. Dan tinggallah kita, udah kayak pulau sendiri. Seru sih kapanlagi pulau ga ada orang. 
Jadi, itu pengalamanku waktu ke Pulau Tidung. Dan jelas, aku bakal rekomen orang-orang buat ke sini. Oh ya guys, like dan subscribe youtube ku ya karena habis ini aku mau post tentang liburanku ke Pulau Pari (Pari Island) yang juga merupakan bagian dari Kepulauan Seribu.


 


Jumat, 07 Agustus 2020

Sulwhasoo Hydro Aid Moisturizing Soothing Mist Review 설화수 수율미스트 리뷰



안녕하세요 여러분, kali ini mari kita review produknya Sulwhasoo, yaitu Sulwhasoo Hydro-Aid Moisturizing Soothing Mist! 
Jadi, produk ini adalah salah satu produk face mist dari Sulwhasoo, selain itu sih ada First Care Activating Serum Mist tapi aku belum coba yang itu.

So, Sulwhasoo Hydro-Aid Moisturizing Soothing Mist ini adalah face mist yang cocok untuk kulit yang lelah, dan dia membuat wajah terasa segar dan lembab.
Face mist ini terbuat dari birch sap yang bagus untuk menenangkan dan menghidrasi kulit, memberikan rasa segar. Selain birch sap, dia juga mengandung ekstrak Liriope Muscara dan GinSprout, dua bahan utama Sulwhasoo yang membuat kulit lembab. 

Hi guys, let's review a product from Sulwhasoo, Sulwhasoo Hydro-aid Moisturizing Soothing Mist! This is one of Sulwhasoo face mist, if you know, they also have First Care Activating Serum Mist, but i haven't try that yet :( 
So, Sulwhasoo Hydro-Aid Moisturizing Soothing Mist is a face mist that helps instantly refresh and moisturize tired skin. It made from birch sap that helps gently soothe and hydrate the skin, while delivering a cooling and refreshing sensation.
Moisturizing and soothing facial mist for long lasting moisture.


The Liriope muscari extract and GinSprout, two of Sulwhasoo’s signature ingredients, deliver long lasting rich moisture to the skin. Smooth texture and refreshing scent for comfortable skin.





Spraynya itu rata, halus, dan jangkauannya lebih luas dibandingkan face mist pada umumnya. Wanginya segar (wangi herbal khas nya Sulwhasoo gitu). Kata iklannya sih wanginya segar dan menenangkan seolah kita sedang berjalan di hutan yang indah.

It sprays evenly at a wider angle, giving the skin a sense of comfort. The refreshing scent delivers peace and serenity as if walking through a beautiful forest.




Botolnya terbuat dari plastik, mudah digenggam. Ohya ini ukuran 30ml, kalau fullsizenya 100ml. Enak buat dibawa kemana-mana. Kalau wajah lagi lelah atau kusam, tinggal semprot langsung terasa segar.

The bottle was made from plastic, so it's comfortable to use. And this is mini size 30ml while the fullsize is 100ml. It is comfortable to bring it everywhere. When i feels my skin tired or dull, i just need to spray it and it instantly refresh my skin!

Selasa, 04 Agustus 2020

My Home Design Dream Unlock Level 1100 The Proposal Seaside Dinner and Summer Party, A Game From Zenlife Game



안녕하세요 여러분!! 

Jadi belakangan ini aku lagi suka main game My Home Design Dream dan pernah buat bahasan Gameplay dan Story Room nya (baca disini). Kemarin stuck belum sampai level 1100 karena lagi sibuk ga sempat main game. Nah, akhirnya aku unlock level 1100 dan level 1100 itu ternyata proposal nya gituh... 


So, recently i like to play My Home Design Dream and also made the post about The Gameplay and Story Room (read here). And i've been stuck at level 1100 because i have been busy and guys, finally i unlock the Level 1100 Story Room Seaside Dinner. Finally The Proposal!


Kira-kira begini percakapan mereka:
So, this is what they said:


After dinner, Michael suddenly headed to the stage, gave nod to the band and started singing. 


"Michael, that song you sang... that's dad's!" 
"Yes it is, I've been secretly learning it with him. You like it?" 
"Of course. This whole evening is just perfect." 
"I've been meaning to ask you this for some time now... will you marry me?" 
"Yes!" 


Down on one knee, Michael gently holds up my hand and puts on the ring. This feels like a dream come true. 




I also unlock and decorating Next Room: Summer Party. Check out the video!

Minggu, 02 Agustus 2020

Twice 9th Album More & More 트와이스 More & More 앨범



안녕하세요 여러분, kali ini mau bahas tentang album ke-9 nya Twice (트와이스) yang judulnya More & More. Album yang ini dirilis tanggal 1 Juni 2020 kemarin, dan terdapat 3 versi yaitu versi A, versi B, dan versi C. Yang kupunya ini versi B. 

Hi guys, this time i want to talk about Twice new album, More & More. More & More is the ninth Korean EP by the South Korean girl group Twice. Released 1st June 2020.
There are 3 version of this album: Version A, Version B, Version C. I have the Version B.






Cover Depan




Cover Belakang

Kamis, 23 Juli 2020

My Home Design Dream Gameplay Level 1085 to 1091 And Story Room From Zenlife Game

 


안녕하세요 여러분, iseng aja sih kali ini aku mau posting tentang game favourite ku belakangan ini, yaitu My Home Design Dream. Game ini dari Zenlife Game.
 
Hi guys, this time i want to post about my favourite game, My Home Design Dream. This game is from Zenlife Game. 

 
Ini aku buat semacam Gameplay nya gitu dari level 1085 sampe 1091. Ini aku mainnya pas bulan Juli 2020 yah, karena game ini sering update interface, event dan lain-lain, jadi ku state dulu ini mainnya kapan. Mainnya gampang gampang susah. Dan mesti sabar banget nungguin hatinya penuh. Tapi pas mainnya sih asyik.
Yuk, coba lihat game nya seperti apa.

 I made some kind of Gameplay from Level 1085 to 1091. I make this gameplay in July 2020, because they always update the interface, event etc, so i want to state the play date. It's easy yet hard to play. And I need to wait patiently for the heart to be full. But i really enjoying playing this game tho.. Let's see what kind of game is this.


Jadi mainnya itu kayak main puzzle dan harus menyelesaikan misi-misi nya. Setiap kali selesai satu level bakal dapat koin, koinnya ini buat beli perabotan untuk design rumah nya nanti. Setiap level berapa gitu bakal nge-unlock design baru.
Btw kalian skip aja menit ke 16.37 sampe 18.31, lupa edit itu, kalau edit lagi rempong soalnya sizenya gede. Pas lagi main ada paket datang uhuy...

So it's like puzzle game and we have to finish the quests. Every time you finish one level, you will get coins, and you can use the coins to buy house decorations. Every some level, you'll unlock new design.

Btw, you can skip from minutes 16.37 to 18.31 because i have to pick up my package (the delivery guy suddenly come) and then i need to wash my hands so it tooks several minutes to resume the game. I forgot to edited that part, and the video's size is too big, so i'll just pass the editing part.

This is the Story Room:


- Warm Studio consists of Cozy Living Room, Cozy Bedroom, and Cozy Kitchen.
- Downtown Condo consists of Sunny Living Room, Sunny Kitchen, Sunny Bathroom, and Sunny Bedroom.
- My Studio consists of My Workshop, My Reception, My Showroom and My Display.
- Home in The Town consists of Comfy Living Room, Comfy Study Room, Comfy Master Bedroom, Comfy Kitchen, Comfy Dining Room, Comfy Guest Bedroom, and Comfy Bathroom.
-Vacation Room consists of Seaside Bungalow, Bungalow Interior, Camp Site, Treehouse, Seaside Dinner and Summer Party.

Aku masih stuck di level 1095 nih, untuk unlock room berikutnya (Summer Party) harus level 1100. Ruangan lain yaitu yang Love Nest dan Wedding Venue. Untuk saat ini sih cuma sampai disini ya guys, masih coming soon. Apakah kalian ada yang uda unlock Wedding Venue??

I am still stuck in level 1095. To unlock the Summer Party room, i have to reach level 1100.
Other Rooms is Love Nest and Wedding Venue. And other are still Coming Soon! I wonder you guys already unlock untul Wedding Venue??


Gimana, apakah kalian juga ada yang main game ini? Atau kalian ada rekomendasi game lain yang menarik?

So, do you also play this game? Or can you recommend me some fun games to play? Let me know!

#game #games #myhomedesigndream #myhomedesigndreamgameplay #zenlifegame #storyroom #myhomedesigndreamstoryroom

Sabtu, 18 Juli 2020

Skinfood Coconut Sugar Mask Wash Off Review 스킨푸드 코코넛 슈가 마스크 워시오프 리뷰

안녕하세요 여러분, kali ini aku mau review Skinfood Coconut Sugar Mask Wash Off (스킨푸드 코코넛 슈가 마스크 워시오프 리뷰).






pic from / credit to : Skinfood






Skinfood Coconut Sugar Mask Wash Off ini adalah masker wajah tipe wash off yang bahan-bahannya alami, yaitu terbuat dari coconut flower sugar dan coconut pulp, mengandung mineral dan nutrisi yang dapat membersihkan pori-pori dengan lembut. 


Skinfood Coconut Sugar Mask Wash Off is a scrub mask that fully contains coconut flower sugar and coconut pulp rich in minerals and nutrients to gently cleanse skin and pores, make it moist and smooth. 




Tekstur wash off ini agak sedikit lengket dan rasanya tebal kayak selai kacang gitu deh, tapi enak kok waktu di aplikasikan ke wajah. Agak sedikit berminyak, well cocok buatku yang kulitnya kering sih. 


Dan wanginya itu enak banget.... wanginya kalau kalian tahu itu kayak wangi manis permen kelapa yang jadul itu lho yang bungkusnya warna warni polos. Wanginya enak, jadi pingin cicipin tapi yah ga boleh dimakan ya guys...
Btw, ini yang kureview adalah packaging limited edition sih tapi sayang kalau ga dipost. 
Yang ini ukuran mini size yah 60 gr, kalau ukuran asli / fullsize nya 100 gr. 


It has thick and sticky texture, like peanut butter but it's okay when i applied it to my skin. A bit oily, well it is suitable for my dry skin tho..


And it smell so good.... sweet, like.. coconut candy? It make me want to taste it but well i can't, right....? 
Btw, in this post what i review is the limited edition packaging and it just... a waste if i don't post it. And this is mini size 60 gram while the fullsize is 100 gram. 



Cara pakainya: setelah cuci muka, ambil secukupnya lalu usapkan ke wajah. Kalau aku sih karena ga mau rempong dan juga karena kulitku rada kering, jadi aku pakainya tanpa cuci muka dulu. Aku usapkan tanpa ditambah air biar lebih berasa sih scrubnya. Boleh juga ditambahin sedikit air atau toner. Usap-usapkan ke wajah sekitar 5 menitan lalu dibilas dengan air biasa atau air hangat juga boleh. Waktu pakai, ada sensasi hangat gitu diwajahku. 


How to use: 

After cleansing, take appropriate amount of the mask then applied it onto your skin. Because i like it simple and because of my dry skin type, i use it without cleanse my skin first. I don't mix it with water because i want to feel the scrub (i feel it is more effective without water). You can mix it with water or toner. Scrub it for about 5 minutes then wash it off with water or warm water. I feel a bit warm when i applying the mask.



Masker wash off ini termasuk favorite ku banget, karena aku suka wanginya enak banget, lalu scrubnya halus banget, beda kalau dibandingkan sama yang Black Sugar / Black Sugar sStrawberry Wash off nya. Oh ya kamu bisa baca review Skinfood Black Sugar Strawberry Mask Wash Off ku disini. Karena scrubnya halus, masker ini bisa kupakai 2-3x seminggu. 
Masker ini menurutku bagus banget, bikin kulit halus dan lembab, juga pori-pori dan kulitku jadi bersih. Ga bikin iritasi walaupun sering dipakai. 


This is one of my favourite mask, i like the scent, i like the soft scrub, you know it's very different from the Skinfood Black Sugar / Black Sugar Strawberry Mask Wash Off. You can read my Skinfood Black Sugar Strawberry Mask Wash Off here. Because the scrub is soft, i can use it 2-3 times a week. This mask make my skin feel smooth, moist, and it really cleanse my pores and skin amazingly. It doesn't iritated my skin even though i often use it.






- not too expensive
- made from natural ingredients
- smells good
- mild scrub




nope




Like like like




Yes

Minggu, 12 Juli 2020

Son and Park Beauty Water Review 손앤박 뷰티 워터 리뷰

안녕하세요 여러분, kali ini aku mau review Son and Park Beauty Water atau dalam bahasa Koreanya 손앤박 뷰티 워터.



Btw ini baru belajar bikin youtube ala ala, mohon dimaafkan kalau kaku huhu... buat video itu susah banget.
Btw i just learn how to make youtube video, it so hard!! Hope your understanding~

Beauty water ini digunakan sebagai toner, pembersih dan juga pelembab wajah, fungsinya buat menghidrasi kulit, menghilangkan kotoran di wajah, membersihkan sel-sel kulit mati. Selain itu juga bisa menenangkan kulit wajah, membuat kulit lebih cerah dan halus.
SON & PARK Beauty Water acts as a toner, cleanser and moisturizer to remove impurities, while hydrating to keep the skin more moisturized and supple for a better makeup condition. It has calming effect and make skin looks brighter and smoother.
Beauty water ini punya wangi bunga mawar, lavender dan lain-lain, enak sih wanginya segar ga menyengat. Dan amazingnya beauty water ini punya Ph 4.5, efektif untuk mengembalikan pH alami kulit setelah cleansing. 
Cocok untuk kulit kering, normal, berminyak maupun kombinasi. Paraben free pula.
The Beauty Water has rose, lavender and others scent, it has fresh scent and not too much. And amazingly, it has a pH of 4.5, effectively resetting the skin's natural pH after cleansing. Suitable for dry, normal, oily and combination skin types. Paraben Free.


Senin, 13 Januari 2020

Happy New Year 2020! 여러분, 새해 복 많이 받아요

Hi guys, sorry for MIA for almost 2 years, wow~ it's been a while, right?

Beberapa tahun belakangan aku lagi sibuk, banget sampai ga bisa ngeblog :(
Selama dua-tiga tahun belakangan ini, aku kerja kantoran dari pagi sampai malem, setelah habis kerja aku lanjut les musik, yaitu alat musik tradisional Korea dan akhir pekan (sabtu dan juga minggu) aku les bahasa Korea wkwkk... benar-benar aku tuh kayak ga ada napas saking sibuknya.
So,  tbh i am so busy to the point that it was so hard to write anything for my blog :( For the past two or three years, I have been working in the office from morning to night, after finishing my work I went to music class, which is a traditional Korean musical instrument and on weekends (Saturday and Sunday) I studied Korean language, haha. it's like there's no breathing time for me, i was so busy.

But, first of all mohon maaf ya karena MIA lama banget, yang kedua Happy New Year 2020!!

Semoga di tahun 2020 ini aku bisa lebih produktif dalam hal blogging ini. Dan juga kudoakan kalian semua sukses dan sehat selalu di tahun 2020 ini.
But, first of all, i am so sorry because i was MIA all of this time, second, Happy New Year 2020 !! Hopefully in 2020 I can be more productive in blogging. And also wish you all to be successful and healthy in 2020.

Sebenarnya aku ingin nulis blog tentang les bahasa korea dan alat musik tradisional korea selama 3 tahun ini, tapi aku bingung ya.. kan ini blog aku tulis mengenai kosmetik korea. Aneh ga sih kalau tetiba nulis tentang les bahasa korea dan alat musik tradisional korea? Atau enaknya buat blog satu lagi ya?
Butuh pendapat nih guys, tolong komen dibawah ya untuk pendapat kalian.. hehe.. makasih...
Actually I want to write a blog about my Korean language lessons and traditional Korean musical instruments classes this past 3 years, but I'm a bit confused... actually this is the blog I wrote about Korean cosmetics. Isn't it weird if i suddenly write about Korean language lessons and Korean traditional musical instruments on this blog? Do i need to make another blog?

I am kinda of need some opinions guys, please comment below for your opinions. thanks..

여러분, 새해 복 많이 받아요~

이번에 정말 열심히 블로그 쓰고 싶어요 ㅎㅎ