Friday, 10 January 2014

Dining at Blue Elephant Indonesia

새해 복 많이 받으세요! Happy new year 2014 ^^ Happy and prosperous new year 2014!
Sedikit telah yah, but Selamat tahun baru all, semoga ditahun ini apa yang kita inginkan bisa tercapai dan menjadi pribadi yang jauh lebih baik dari tahun2 sebelumnya. Amin.
Post kali ini ingin mereview salah satu restoran yang cukup terkenal di kalangan lokal dan internasional alias banyak juga bule yang datang kesini. Namanya Blue Elephant. Blue Elephant ini merupakan Thai culinary ambasador sejak tahun 1980 dan memiliki website internasional Blue Elephant. Restoran ini adalah restoran yang menyajikan makanan khas Thailand, yang bisa kita temukan di London, Bangkok, Phuket, Brussels, Malta, Lyon, Copenhagen, Paris, Dubai, Bahrain, dan Jakarta

새해 복 많이 받으세요! Happy new year 2014 ^^ Happy and prosperous new year 2014!
A bit late, but Happy new year all, hope we will get what we wish and being much better person than previous years. Amen.
In this post, i want to review one of known restaurant in local and international, many tourist came here. It's Blue Elephant. Blue Elephant is Thai Culinaru ambassador since 1980 and they have international website Blue Elephant. This restaurant serving Thailand food, which can be found at LondonBangkokPhuketBrusselsMaltaLyonCopenhagen, ParisDubaiBahrain, and Jakarta

About Blue Elephant Jakarta
Experience the very best in Thai hospitality and cuisine at Blue Elephant, Jakarta. With a reputation of authenticity and excellence, Blue Elephant stays true to the culinary culture and influences of Thailand. Stepping into Blue Elephant, Jakarta is a treat for all the senses. Diners are seated in a grandly decorated ambience, listening to the trickling of waterfalls as the scent of exotic Thai flora and fresh spices fill the air.
The menu at Blue Elephant, Jakarta is a palette of traditions and novelties, catering to your palate. You can choose from a variety of unique dishes, from the past, present and future of Thailand’s gastronomic culture. Every delicacy we offer is prepared with the freshest ingredients from Thailand following recipes concocted by our world-renowned star chef, Khun Noroor Somany Steppe.
Timings: 11:00am – 11:00pm
We look forward to serving you some great food and drinks, so visit us at:
BLUE ELEPHANT RESTAURANT
Jl. Cut Meutia No.2
Menteng, Jakarta Pusat 10340, Indonesia
Blue Elephant
Dari luar sudah kelihatan kalau ini restoran yang menyajikan masakan Thailand, bentuk bangunan luarnya bagus dan ada gambar gajah.
We'll know it's Thai Restaurant from the design outside, there is elephant simbol and the architecture was great.
Blue Elephant
Blue Elephant
Peralatan makan ini terbuat dari kuningan yang berat lho. 
The cutlery are made from heavy brass.
Blue Elephant - Environment

Suasana disini membuat kita berasa di Thailand, mulai dari peralatan makan dan hiasan2 disini semuanya khas Thailand banget.
The atmosphere here make us feel as we in Thailand. The cutlery and the decoration has Thailand's unique design.
Blue Elephant - Starter
Ohya, dari sekian banyak menu kita pilihnya yang set. Dimulai dengan starter diatas dan dibawah ini.
There are many menu here, but we choose set menu. Start with starter as the pic shown above and below.
Blue Elephant - Starter
Starter ini terdiri dari:
- GOLDEN BAGS
Crispy pastry stuffed with minced prawns & crab meat flavoured with Blue Elephant green curry paste.
- THAI FISH CAKE
Ground fish fillet mixed with red curry paste and herbs.
- THAI PRAWN CAKE  
Golden prawn cake mixed with spices and sweet corn.
Blue Elephant - Soup
Dilanjut dengan Soup:
- TOM YAM SEAFOOD  
Thai famous spicy and sour soup with seafood in full flavored broth in lemongrass, fresh lime juice
and chilli.
Ga suka sama rasanya -.-
Blue Elephant - Soup
-Narsis dulu bentar-
Dibagian belakang ada satu pintu menuju ruang terbuka (bebas buat yang mau merokok), satu ruang untuk minum2 dan yang penting toilet. hehe
- narcissistic is necessary lol-
In my back, there is a door heading to outdoor (smoking area), one bar and very important is toilet. hehe.
Blue Elephant - Main Courses
- BEEF RIBS CHILLI BASIL
A Tasty unique “Kra-Praow” sauce on juicy beef ribs accompanied by brown fried rice.
- GARLIC KING PRAWN
Full flavors of garlic sauce coated on King-River prawn with fresh garlic and coriander root.
- TAMARIND DUCK
Grilled marinated imported duck breast topped with golden sweet tamarind sauce and crispy kale
GARLIC KING PRAWN
TAMARIND DUCK
Kelihatan enak, tapi ouwh aku ga suka makan bebek -.- 
It looks delicious but i don't like duck's meat.
BEEF RIBS CHILLI BASIL
Ini terdiri dari daging sapi dan beras merah, yang mana berasnya rada keras2 gitu.
It's beef's meat and brown rice, and the brown rice is a bit hard to chew, though.
Yang ini ngga tau apa namanya (sedikit blur yah :| ).
Nah, selesai makan kita bisa pilih dessert yang disediakan di dekat pintu masuk. Ada banyak banget dessert nya, mulai dari buah2an, kue2, es kacang merah, dan lain2 sayangnya lupa foto. Yang paling kusuka dessertnya, enak dan segar.
Disini kita dilayani dengan ramah sekali. Tapi jangan lupa cek bill nya ya, kemarin ada kesalahan total minuman. Ada 2 minuman yang ditambahin, padahal kita ga minum itu. Yang punya hobi kuliner, bisa coba lho. 
For this one, i don't know it name (the pic is a bit blur :| )
After dining, we can choose the dessert which is located near the entrance. There are many dessert there, fruits, snacks, red beans, and others -  uh i forgot to take the pic. I really like the dessert, it's delicious and refreshing.
In this place, we served friendly, but don't forget to check the bill. Back then, there is a mistake with the drink. 2 drinks added even we don't order them. 
For those who have culinary hobby, u can try it. 
Alamatnya disini / the address :
BLUE ELEPHANT RESTAURANT
Jl. Cut Meutia No.2
Menteng, Jakarta Pusat 10340, Indonesia

No comments:

Post a Comment